– Carnegie ligger for lavt

533

Nordnet-blogger og tidligere derivat- og aksjemegler Richard Paulsen får ikke høydeskrekk av Carnegies ferske og rekordhøye prisforutsetninger for laks.

iLaks skrev tidligere i dag om Carnegies nye sektorrapport som har satt foreløpig nytt tak i prisforutsetningene for fiskeanalytikerne ved Oslo Børs. Carnegie tipper lakseprisene blir henholdsvis 35, 37 og 38 kroner kiloet i årene 2013, 2014 og 2015.

Prisene er høye i et historisk perspektiv, men skremmer likevel ikke Nordnet-blogger Richard Paulsen.

– Carnegie mener også at terminprisene er for lave, og at 2013 vil snitte på 35 kroner. Da vil jeg parere og si at Carnegie ligger lavt, ettersom andre, tredje og fjerdekvartal i en strekke ble handlet til 33,75 kroner kiloen. Hvis spotprisen er 44 kroner og stigende når vi dundrer inn i andre kvartal, tror jeg heller kjøpere av denne perioden vil kunne tjene penger om en måned eller to, kanskje før. Alt han trenger er at markedet holder seg over 40 kroner, og så begynner aktørene å prise “back end” av kontrakten høyere. Da synes jeg ikke 35 kroner var særlig spenstig fra Carnegie, skriver han i et innlegg på Nordnetbloggen.no.

Paulsen arbeider i dag som skribent og blogger, men har 12 års fartstid som trader og megler, primært i aksjemarkedet og med fraktderivater. Blant hans tidligere arbeidsgivere er blant annet Klaveness, Arctic Securities, Gillespie Capital Capital Markets og Imarex.

– Vi ser at andre halvår ligger på 32 kroner. Det vil si at kjøper du ni måneder fra april til 33,75 kroner, og selger juli til desember på 32 kroner, vil ditt effektive snitt for andre kvartal (april til juli) være 33,75 – 32 X 2 (ettersom det er dobbelt periode du selger) = 3.50 kroner. Plusser du differansen på 33,75 får du 37,25 kroner, skriver han.

– Ved å strippe ut andre halvår, vil du dermed være long andre kvartal laks (april til juli) på 37.25 kroner. Det er konge, ettersom spotprisen i dag er 44 kroner,  og datoen er 12 april. Vi er altså i settlement periode, og du tjener penger på kontrakten for hver dag som går. Hvis ikke lakseprisen stuper ned på lave 30 tallet, vil forhåpentligvis snittet for perioden komme inn godt over 37,25 kroner. Slik kan man handle kurven, og skape den eksponeringen man vil, avslutter Paulsen.

Paulsen ga i fjor høst ut boken «Hvordan tape penger i aksjemarkedet».