Blåfjell forhandler med kreditorer: – Vi har absolutt tro på videre drift

Nyheter
1639

Blåfjell, som har etablert det første fullskala oppdrettsanlegget for fjellrøye på land i Norge, kan få hjelp av en ny midlertidig lov som skal hjelpe bedrifter truet av konkurs.

iLaks har omtalt prosjektet til Blåfjell flere ganger. Selskapet, som driver røyeoppdrett i et gammelt lefsebakeri i Lierne kommune i Trøndelag, har hatt en rekke utfordringer siden oppstarten. Røyeoppdretteren er også hardt rammet av koronapandemien.

–  Koronaviruset kan gjøre at 20 arbeidsplasser og en investering på over 120 millioner går tapt, uttalte gründer og daglig leder John Helge Inderdal i mars.

Overfor E24 innrømmer Inderdal nå at Blåfjell var nær ved å melde oppbud på grunn av koronakrisen. Men nå kan selskapet reddes av en midlertidig lov om rekonstruksjon. Den skal redusere risikoen for unødvendige konkurser i levedyktige virksomheter, som rammes av akutt svikt i inntektene. Loven trådte i kraft 11. mai.

Ifølge E24 ble rekonstruksjonen i Blåfjell åpnet 23. juli, og Inderdal sier de nå skal forhandle med kreditorer. Rekonstruktør for Blåfjell, advokat Jon Erling Skjørshammer, mener forhandlingene med kreditorene vil bli gjennomført i løpet av tre måneder.

Inderdal er optimistisk.

– Ja, vi har absolutt tro på videre drift. Vi har mange års forarbeid bak oss, men er fortsatt i en tidlig fase. Dette er absolutt et pilotprosjekt. Vi har gått foran når det gjelder å utvikle landbasert oppdrett, sier han.