Utfordringene i kø for røyeoppdretter: – Det har ført til noen alvorlige feil

Nyheter
2391

Alt har ikke gått etter planen for Blåfjell, som i et halvannet år har drevet landbasert oppdrett av fjellrøye i Lierne kommune i Trøndelag.

Død fisk, uforutsette utslipp, problemer med renseanlegget og listeriabakterier i anlegget. Det har vært noen av utfordringene for selskapet Blåfjell, som driver røyeoppdrett i et gammelt lefsebakeri.

John Helge Inderdal. FOTO: Drømmebakeriet

– Vi er det første anlegget som bygges som håndterer alt fra innsett av egg til slakting, det har vært utfordrende og har ført til noen alvorlige feil, sier daglig leder John Helge Inderdal til Trønder-Avisa. Han legger til at de jobber med leverandøren for å løse feilene.

Det var i 2015 Blåfjell fikk konsesjon for oppdrett av røye på inntil 4.000 tonn i året. I år er det slaktet 150 tonn røye ved anlegget i Lierne. Til neste år håper Inderdal på å doble eller tredoble produksjonen.

Blåfjell leverer primært til det franske, danske, svenske og finske markedet, men en liten del av fisken går også til det norske markedet.

Inderdal har tidligere uttalt at 240 personer har investert i selskapet. Flesteparten er lokale, men det skal også være rundt ti tunge investorer utenfra.