– Koronaviruset kan gjøre at 20 arbeidsplasser og en investering på over 120 millioner går tapt

Nyheter
1694

Blåfjell, som driver med landbasert oppdrett av røye i Lierne kommune i Trøndelag, varsler full stopp på markedssiden etter koronautbruddet.

Rett over nyttår skrev iLaks at utfordringene hadde stått i kø for Blåfjell, som i 2015 fikk konsesjon for oppdrett av røye på inntil 4.000 tonn i året. Nå har selskapet fått enda større problemer.

John Helge Inderdal. FOTO: Drømmebakeriet

– Nå kan koronaviruset gjøre at 20 arbeidsplasser og en investering på over 120 millioner går tapt. Fisken har blitt solgt til hotell- og restaurantmarkedet, som nå har stoppet helt opp. Distributøren varslet derfor full stans i slaktingen fra denne uka. Det betyr at oppstartsbedriften mister sårt trengte salgsinntekter, og nå er man usikker på om krisetiltakene vil virke raskt nok, skriver gründer og daglig leder John Helge Inderdal i en pressemelding, som er gjengitt av NT24.

Blåfjell leverer primært fisk til Sverige, Finland, Tyskland og Sveits. Ifølge Inderdal står det betydelig biomasse klar til slakting, og selskapet vil nå forsøke å vri markedsstrategien over på det norske markedet. Det vurderes også å etablere direktesalg fra fabrikk til forbrukermarkedet inntil reorganisering av salg er etablert.

I 2018 hadde selskapet en omsetning på 5,8 millioner kroner, og et driftsresultat på minus 8,4 millioner kroner.