Barberte bort 1,6 milliarder

668

Toppranket analytiker bommet med 71 millioner kroner på kvartalsresultatet til Lerøy Seafood Group. Etter det skar han ned verdsettelsen av Lerøy med drøyt 1,6 milliarder kroner.

Nordeas Kolbjørn Giskeødegård, som tidligere i høst ble toppranket i den årlige Prospera-rankingen blant analytikerne i sjømatsektoren, lå 71 millioner kroner for høyt med sitt kvartalsestimat for Lerøys driftsresultat. Etter å ha studert kvartalsrapporten, justerte Giskeødegård opp produksjonskostnadene til selskapet, noe som igjen reduserte inntjeningen for de tre kommende kvartaler. Som en direkte konsekvens av dette, senket Nordea-analytikeren kursmålet sitt i Lerøy fra 230 til 200 kroner per aksje.

Lerøy har cirka 54,577 millioner utestående aksjer. Det betyr en verdisenkning på hele 1.637 millioner kroner.

– Er ikke det litt dramatisk ut i fra ett kvartalsresultat?

– Høyere kost enn forventet også 1H 2014 er hovedårsak, kommenterer Giskeødegård til iLaks.

– Joda, men 30 kroner ned i kursmål? Er ikke det et kortsiktig fokus?

– I forhold til forventet EPS 2014 er det en implisitt P/E på 8,9 og tilsvarende 7,9 for 2015, lavere da på grunn av lavere visibilitet på inntjening to år frem, argumenterer han.

Det er ett kvartal igjen å estimere for 2013 og to kvartaler i første halvår 2014. Disse tre kvartalene verdsettes åpenbart svært tungt i meglerhusets analyser. Lerøy Seafood Group er sist omsatt på 173 kroner, etter en børsoppgang på 2,1 prosent torsdag.