Grieg Seafood vil ikke nødvendigvis bygge sitt nye slakteri i Alta. Regiondirektør Håkon Volden utelukker ikke at selskapet kan etablere seg andre steder i Vest-Finnmark.
– Vi har tro på at Alta kommune finner en god lokalitet der vi kan etablere den nye slakteriet vi er avhengig av å reise. Men vi kan ikke utstede garantier for hvor etableringen havner. Vi har flere hensyn å ta, påpeker regiondirektør i Grieg Seafood Finnmark, Håkon Volden.
Altaposten har tidligere rapportert at etableringen på Møllenes i Kåfjord, som har vært under planlegging siden 2006, i et møte mellom Alta kommune og Grieg Seafood ble skrinlagt. Selskapet har vokst mye de siste årene og området blir både for lite, har for liten vanntilgang, pluss at faren for ras, og flom i Møllelva kan gi problemer.
– Vi er innstilt på å etablere slakteriet rundt Alta et sted. Rekruttering og komptetanse går hånd i hånd. Logistikk i forhold til fagpersonell betyr mye. Men vi skal etablere et slakteri med over 100 arbeidsplasser og da betyr også lokalitet en del. Vi har mange hensyn å ta. Det er uansett Vest-Finnmark som er mest interessant for oss, sier Volden til Altaposten.
Rådmann Bjørn Atle Hansen er klar på at Alta kommune vil strekke seg langt for ikke å miste Grieg Seafood.
– Det handler om å ta del i den store verdiskapningen dette vil medføre for altasamfunnet. Vi skal se på flere interessante områder utover langs fjorden, sier han.