Marginøkning for Bravo Seafood

794

Florøeksportøren Bravo Seafood merket prisfallet på laksen, men økte samtidig marginene fra 2011 til 2012.

– Omsetningen gikk tilbake, men det har med lakseprisen å gjøre. Volumet økte med et par tusen tonn. Sånn sett har det gått riktig vei. Vi er godt fornøyd med 2012, sier daglig leder Svein Helge Bruheim i Bravo Seafood til iLaks.

– Vi må vise oppdretterne at vi er kostnadseffektive og kan kjøre relativt store volum på få ansatte, sier han, og legger til at de er fire ansatte i Bravo Seafood. Bruheim har fartstid fra en annen florøeksportør, Norwell. Her jobbet han frem til 2005. Deretter arbeidet han i tre år i bank, før han etablerte Bravo Seafood i 2008 sammen med innkjøpssjef Håkon Åsvang og Tore Svarstad, som er logistikk- og salgssjef.

– Vi holder holder til på toppen av Sparebanken Sogn og Fjordane. Vi har god utsikt ned til Slakteriet, sier Bruheim.

På spørsmål om Bravo slakter hos Slakteriet, svarer han: – For lite. Vi er i større grad i andre regioner, men vi kunne godt tenkt oss å ha mer aktivitet lokalt. Vi er over hele landet ellers. Ryggraden er i Hordaland.

2012 2011 Endring i %
Omsetning 447,8 475,2 -5,8 %
Driftsresultat 7,4 4,7 57,4 %
Resultat før skatt 6,0 4,3 39,5 %

Så langt i 2013 ser det brukbart ut for Bravo.

– Starten er bedre enn på fjoråret. Første kvartal nærmer seg over. Totalt sett har vi høyere aktivitet enn fjoråret. Vi har samtidig hatt gode priser til oppdretter, så det er jo gledelig. Snittprisen har jo vært nærmere 35 kroner, så det er kjekt å jobbe å jobbe i et godt marked.

– Eller må jeg legge til noe vi er veldig stolte over: I vinter fikk vi sertifisering for Global Gap. Det merker vi gir mer velvilje fra kunder og oppdrettere. Det beviser at vi har orden i sysakene. Vi er vel så langt den første traderen som har fått den sertifiseringen fra Norsk Veritas, så vidt vi vet, sier Bruheim.