Vital 90-åring

1581

H-112. Brødrene Bård og Konrad Sekkingstad åpnet lørdag dørene til milliardeksportøren Sekkingstads fabrikklokaler på Skaganeset på Sotra. Anledningen var markeringen av firmaets 90-årsdag.


Flere hundre mennesker; både naboer, ansatte, forretningsforbindelser og andre interesserte, møtte opp for å ta del i den åpne dagen på Skaganeset på østsiden av Sotra. Her ble de tatt i mot av Bård og Konrad Sekkingstad, som arrangerte opplevelser for både store og små denne lørdagen. Hoppeslott, dansekonkurranse, ansikstmaling, ponnyriding og kjøretur med brannbil var trekkplastrene for barna, mens de voksne kunne inspisere det store produksjonsanlegget til 90-års jubilanten, mens brønnbåten «Seigrunn» som la til ved ventemærene.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Sekkingstad har hatt sine opp og nedturer, men de siste årene har selskapet levert både høy omsetning og gode resultater. I fjor solgte Sekkingstad fisk for 1.491,4 millioner kroner og satt igjen med et resultat før skatt på 25,9 millioner kroner. Sekkingstad er eid i sin helhet av brødrene Sekkingstad.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

I år slakter og foredler anlegget på Skaganeset 25.000 tonn laks. Omsetningen nærmer seg to milliarder kroner. Det gjør eksportøren til en av de større i landet. Selskapet ble stiftet for 90 år siden av Konrad Sekkingstad.

SAMSUNG CSC

En rekke kjente ansikter fra fiskeri- og oppdrettsnæringen var tilstede. Blant dem var fiskeeksportør og tidligere Tromsø-keeper Bjarte Flem, Morpols styreformann Bjørn Myrseth, Fish Pools Søren Martens og Seihav-reder Hans Bakke.

SAMSUNG CSC

Mens seansen lørdag formiddag primært var rettet mot de yngste, arrangeres det middag og dans til kvelden. Partyteltet, scene og forsyninger var for lengst rigget opp og klar for innrykket. Her er det ventet enda flere gjester, både fra fjernt og nær, for å hylle jubilanten.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC