Norsk oppdrettslaks, etterfulgt av oppdrettslaks fra Skottland og Chile, gjorde reint bord i en blindtest arrangert av storavisen Washington Post. Beste villaks, en king fra State of Washington, kom helt nede på en sjetteplass.
Oppdrettslaksen er smaksmessig bedre enn sitt rykte. I hvertfall hvis en skal stole på en blindtest utført av den amerikanske storavisen Washington Post. Avisen har tatt for seg et utvalg av ti typer laks. Laksen ble tilberedt av mesterkokk Scott Drewno ved den eksklusive restauranten The Source i den amerikanske hovedstaden.
Vinneren var altså en norsk oppdrettslaks kjøpt hos supermarkedkjeden Costco. Costco er forøvrig verdens største dagligvarekjøper av laks, og kjøper årlig inn mer enn 25.000 tonn norsk laks.
Den aktuelle lakseporsjonen var pakket inn i en lake med fire prosent salt, og oppnådde 7,6 av 10 mulige smakspoeng. Nummer to i konkurransen var en annen norsk oppdrettslaks, solgt av Trader Joe’s foran Loch Duarts skotske oppdrettslaks. De to fikk henholdsvis 6,4 og 6,1 poeng.
Beste villaks, en king fra Willapa Bay på den amerikanske nordvestkysten, oppnådde 5,3 poeng. Prismessig var den nesten dobbelt så dyr som den norske vinneren.
– En ting er sikkert; du vil ikke høre noen av oss si at villaks smaker bedre enn oppdrettslaks, skriver Washington Post.
Her er hele vinnerlisten: