Småoppdretterne Selsøyvik Havbruk og Kvarøy Fiskeoppdrett har landet en kontrakt med den amerikanske supermarkedskjeden Whole Foods.
Selsøyvik Havbruk og Kvarøy Fiskeoppdrett i Lurøy og Rødøy kommuner har i to år jobbet systematisk og målrettet for å bli godkjent etter standardene «Global Gap» og «Whole Foods Market Quality Standard». Nå er begge selskapene godkjent, og det har åpnet opp helt nye markeder for selskapene:
– Vi har inngått en eksklusiv avtale med Whole Foods i USA, som sikrer oss leveranser over veldig lang tid, til en svært hyggelig pris, sier daglig leder ved Kvarøy Fiskeoppdrett, Alf-Gøran Knutsen til Rana Blad.
– Så vidt vi vet er vi den eneste norske produsenten av laks som kan levere laks til disse butikkene. Denne avtalen sikrer Selsøyvik Havbruk og Kvarøy Fiskeoppdrett en meget god inntjening i lang tid framover, sier Knutsen og partner Aksel Olsen, som er daglig leder hos Selsøyvik Havbruk.
600 butikker
Whole Food er en stor butikkjede i USA med 600 butikker spredt over hele landet, som kun selger produkter som er godkjent i henhold til deres egne kravspesifikasjoner. De første laksene fra Nord-Helgeland var på plass i butikkhyllene i juli.
– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på produktene, sier Knutsen.
Å kapre en slik avtale er vanligvis forunt langt større aktører. Derfor valgte de to bedriftene å forene krefter.
– Vi kunne ikke klart dette alene. Til det er volumet altfor stort, sier Knutsen.