Oslo Børs fikk en trang fødsel som verdens dominerende fiskebørs. Førstemann ut var Sea Farm A/S. Og det ble ingen fest.
Det var året a-ha gikk til topps på Billboardlisten, Norges statsminister het Kåre Willoch og SK Brann rykket ned for siste gang. 1985. Nokias toppmodell hadde samme størrelse og utforming som en stresskoffert og Bernhard Hinault vant sin femte og siste Tour de France-seier.
Så lenge er det siden det første fiskeelskapet ble børsnotert i Norge. Selskapet het Sea Farm A/S.
Sea Farm ble etablert i 1972 av skipsreder og haugesunder Jacob Stolt-Nielsen. Det ble ledet av Bjørn Myrseth og børsnotert i 1985. Selskapets strategisk fokus var på smoltproduksjon i flere deler av Norge. Det ekspanderte seinere inn laks i Canada og i oppdrett av flere arter – som piggvar, sea bass, sea bream, stør, tilapia og kveite.
Sea Farm ble ikke noen ubetinget børssuksess. Aksjene ble etter hvert tatt over av hovedaksjonær Stolt-Nielsen, og tatt av børs. Etterhvert fikk selskapet navnet Stolt Sea Farm. Laksevirksomheten ble seinere solgt til Marine Harvest. Bjørn Myrseth sa takk for seg, stiftet Marine Farms, som ble børsnotert og seinere ble kjøpt opp av Morpol, som igjen ble kjøpt opp av Marine Harvest.
Deretter var det et opphold frem til børsnoteringen av Kjell Inge Røkkes Norway Seafoods i 1996. Også dette selskapet ble tatt av børs, men ble seinere relansert og seinere omdøpt til Aker Seafoods.
Da var det mer action året etter. I kjølvannet av noteringen av Pan Fish. Selskapet har satt heftig preg med halsbrekkende opp- og nedturer på børs. I 2005 ble Pan Fish kjøpt opp av skipsreder John Fredriksen. Han brukte kjappest mulig tid på å slå sammen Pan Fish med de tre største lakseoppdretterne i verden – Marine Harvest, Fjord Seafood og Stolt Sea Farm. Og resten er historie.
I årene etter det har fisk vært en naturlig og stadig økende del av totalindeksen på Oslo Børs. Fiskeaksjene på verdens fiskebørs, Oslo Børs, prises idag til hele 70,1 milliarder kroner.