Oddsen slutter i SalmoBreed

857

OddGeir Oddsen har sagt opp sin stilling som daglig leder i avlselskapet SalmoBreed.

Inntil ny daglig leder er ansatt vil styreleder Jan-Emil Johannessen tre inn som arbeidende styreleder. Johannessen har tidligere vært adm.dir. for Lerøy Fossen AS og er i dag engasjert i flere bedrifter innenfor sjømatnæringen som eier og styremedlem, blant annet Lofotprodukt AS og Vital Seafood AS, skriver SalmoBreed i en pressemelding.

SalmoBreed AS er et avlsselskap som utvikler genetisk materiale tilpasset dagens og fremtidens produksjon av atlantisk laks. SalmoBreed’s avlsarbeid er familiebasert og er i dag et av de ledende avlsprogrammene for arten Salmo salar. Gjennom avlsarbeidet har SalmoBreed utviklet et robust genetisk materiale i tetsjiktet på områder som tilvekst, sen kjønnsmodning, motstandskraft mot sykdommer og lus – i tillegg til produktkvalitet. Årlig testing av familiematerialet gir stor fleksibilitet for produksjon av rogn tilpasset den enkeltes kundemuligheter og behov.

SalmoBreed bruker også genmarkører aktivt i produksjon av rogn til kundene, og for høsten 2013 betyr dette bruk av markører for IPN, PD og økt filêt utbytte.

SalmoBreed AS er Norges nest største leverandør av lakserogn med en markedsandel på ca. 30 prosent, men eksporterer også rogn og genetikk til andre viktige laksemarkeder som Skottland og Færøyene.

SalmoBreed AS eies av produsentene Erfjord Stamfisk AS, Sjøtroll Havbruk AS, AS Bolaks og Osland Havbruk AS samt Akvaforsk Genetics Center AS som leverer tjenester innenfor genetikk til selskapet.