Erna lover laksevekst

667

Høyres leder Erna Solberg lover en gradvis økning av den norske oppdrettsnæringen, både gjennom nye konsesjoner og gjennom tillatelser til vekst i eksisterende anlegg. Men hun vil ikke uttale seg om Marine Harvest.

Det var under et møte med trønderske toppledere hos Danske Bank i Søndre gate i Trondheim at Solberg fikk et indirekte et spørsmål om laksekampen om Cermaq. Blant deltakerne på møtet mandag var også Yngve Myhre, konsernsjef i oppdrettsselskapet SalMar på Frøya. SalMar har signalisert at de er interessert i den norske oppdrettsvirksomheten til Cermaq, og dermed torpedere planene til Marine Harvest, skriver Adresseavisen.

Myhre bekreftet at SalMar hadde ambisjoner om å vokse, uten å ville kommentere hvordan det skulle skje. Men han spurte Høyre-lederen om hvordan hun ville sikre at lokale selskaper fikk ta del i den ventede veksten i havbruksnæringen langs norskekysten.

Solberg svarte at hun hadde sittet fire år i regjeringen der hun var inhabil i saker om havbruk.

– Nå er vi midt i en betent situasjon. Min søster sitter i konsernledelsen i Marine Harvest, så det uttaler jeg meg ikke om, svarte Solberg ifølge Adresseavisen.

Hun kunne derimot si at hun så for seg en gradvis økning av den norske oppdrettsnæringen, både gjennom nye konsesjoner og gjennom tillatelser til vekst i eksisterende anlegg.

Men en sunn og bærekraftig næring er nøkkelen til fortsatt vekst, ifølge Solberg.