– Feil å gjøre denne emisjonen

534

Marine Harvests styreformann Ole-Eirik Lerøy advarer Cermaqs aksjonærer om å gjennomføre den foreslåtte fortrinnsrettsemisjonen på 1,6 milliard kroner i Cermaq.

– Det er feil å gjøre denne emisjonen. Prisen er for høy. Og den vil blokkere en konstellasjon som vi mener er svært verdiskapende, sier Marine Harvests styreformann Ole-Eirik Lerøy i et kort innlegg på Cermaqs generalforsamling. Han viser forøvrig til det tidligere utsendte ni siders brev til aksjonærene i Cermaq.

– Vi ønsker at Copeinca-tranaksjonen stemmes ned. Det er en forutsetning for at vi skal fremlegge budet på alle aksjene i Cermaq, sier Lerøy.

Han får, kanskje ikke helt uventet, ikke gehør hos Cermaqs toppledelse.

– Jeg har stor respekt for Marine Harvest argumenter, men vi deler de ikke, sier konsernsjef Jon Hindar i en replikk.

Milliardemisjonen er en forutsetning for finansieringen av oppkjøpet av Copeinca.

– De øvrige er tenkt finansiert gjennom kredittlinjer vi har tilgang til eller vil få tilgang til, sa Cermaqs finansdirektør Tore Valderhaug.

I henhold til allmennaksjelovens regler krever emisjonen minst to tredjedels flertall for å gjennomføres. Cermaqs ordinære generalforsamling har nå pågått i over to timer, og er ennå ikke nær slutten. Det ligger med andre ord an til noe av en marathonseanse på Grev Wedels plass.