Flygende italiener

544

Ingen skal anklage det italienske meglerhuset Equita Sim SpA for å mangle næringsvett. I en analyse datert på selveste 17. mai, starter aksjeanalytiker Gianmarco Bonacina dekning på Cermaq. I jomfruanalysen spår analytikeren et nytt og høyere bud på selskapet.

På Norges nasjonaldag og kun fire dager før Cermaq skal gjennom en nervepirrende generalforsamling, slo de til. I tide før det som ABG Sundal Collier-sjef Knut Brundtland har utropt til den største transaksjonen siden 1997 i Norge. Tittelen på analysen er kommersiell nok: «Play the consolidation». Her gjelder det å være rustet.

Analytikeren har fått med seg at det foreligger et bud på 105 kroner for Cermaq. Han tror imidlertid at dette vil bli økt for å blidgjøre den største aksjonær, den norske stat. «Vi estimerer at budet (NOK 115-120) vil være verdiskapende for MHG grunnet potensialet for betydelige synergier», skriver han.

Hvis budet går i vasken, følger analytikeren opp med en ordentlig helgardering: «Vi ser også en fundamental oppside i tilfelle MHG-budet mislykkes grunnet gevinster fra Copeinca-oppkjøpet», heter det.

Anbefalingen? Kjøp, naturligvis. Kursmålet settes på rause 125 kroner.