AKVA bygger ordrebok

555

Utstyrsprodusenten AKVA Group så ordreboken øke med 242 millioner kroner i årets første kvartal. Høye laksepriser driver etterspørselen etter selskapets produkter.

Landets eneste børsnoterte utstyrsprodusent til oppdrettsbransjen la frem årets første kvartalsrapport i morges. Resultatene kom naturligvis i skyggen av Lerøy Seafood Group og Austevoll Seafood, som begge rapporterte driftsresultater på flere hundre millioner kroner. Like fett  var det ikke i bryneselskapet, som landet en EBITDA (driftsresultat før avskrivinger og amortiseringer – red.anm.) på 10,4 millioner kroner. Omsetningen i årets tre første måneder var 222,1 millioner kroner. Både EBITDA og omsetning falt tilbake sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Men utsiktene fremover gir løfter om mer.

– Det har vært en svært god inflow av nye ordrer i kvartalet, særlig i Nordic og Export regionene, skriver AKVA Group i sin kvartalsrapport. Det er særlig de lakseproduserende landene rundt Nordsjøen som drar lasset. Ordreboken ved utgangen av kvartalet var 327 millioner kroner, sammenlignet med 275 millioner kroner for ett år siden.

AKVA Group liker å kalle seg en totalleverandør av utstyr til lakseoppdretterne. I porteføljen inngår blant annet mærer, fôrflåter, resirkuleringsanlegg og software til bransjen. Et viktig bidrag til veksten i virksomheten var oppkjøpet av 70 prosent av aksjene i utstyrsprodusenten Plastsveis i mars i år.