Marine Harvest endrer betingelsene for Cermaq-bud

872

I kjølvannet av næringsminister Trond Giskes avklaring om Regjeringens syn på Cermaq-budet i Stortinget igår, endrer Marine Harvest nå betingelsene for sitt bud på selskapet. Marine Harvest fjerner nå sitt forbehold om at bud på Cermaq vil være avhengig av at staten aksepterer å selge sine aksjer. Samtidig senkes forutsetningen om akseptgrad til 33,4 prosent.

I en børsmelding onsdag morgen viser Marine Harvest til børsmelding av 30. april vedrørende selskapets intensjon om å fremme et frivillig tilbud for aksjene i Cermaq. Som Marine Harvest har gjort klart, er det en forutsetning for at budet skal bli fremmet at Cermaqs generalforsamling stemmer ned forslagene om å gjennomføre Copeinca-transaksjonen.

Gitt den svært positive reaksjonen fra Cermaqs private aksjonærer til at det blir fremmet et slikt bud, vil Marine Harvest fjerne det tidligere annonserte forbeholdet om at vårt bud på Cermaq vil være avhengig av at staten aksepterer å selge sine aksjer. I stedet vil vi forutsette en akseptgrad på 33,4 prosent. Marine Harvest ser det som uheldig dersom den støtte Regjeringen tidlig har kunngjort i forhold til Copeinca-transaksjonen skulle forhindre de andre Cermaq-aksjonærene i å forholde seg til et bud på selskapet.

Hvis Generalforsamlingen i Cermaq stemmer ned Copeinca-transaksjonen, vil de private aksjonærene i Cermaq være i stand til å vurdere, akseptere og få oppgjort et tilbud fra Marine Harvest, uten å måtte skjele til statens behandling av budet.

Hvis Generalforsamlingen vedtar Copeinca-transaksjonen, vil Marine Harvest selge sine aksjer i Cermaq og fokusere på selskapets organiske utvikling videre.

I forkant av kunngjøringen den 30. april ble Marine Harvest informert om at styret i Cermaq, Nærings- og handelsdepartementet og Folketrygdfondet som aksjonærer, hadde inngått juridisk bindende avtaler om å støtte gjennomføringen av Copeinca-transaksjonen.

Stortinget har i møte den 14. mai gitt sin tilslutning til Regjeringens forslag om å stemme i favør av Copeinca-transaksjonen. Dette må sees i sammenheng med det ovenstående, og er i tråd med de fullmakter Regjeringen hadde bedt om for å kunne stå ved sine tidligere forpliktelser.