59 prosent vil ikke betale for nyheter på nett

453

Årets Medieundersøkelse viser at et klart mindretall av leserne er villige til å betale for å lese nyheter på nett. Kun en prosent av de spurte er villig til å betale mer enn 200 kroner i måneden for nyheter på nett.

I undersøkelsen som er gjort av Respons Analyse for Nordiske Mediedager, svarer hele 59 prosent at de ikke ønsker å betale for nyhetsinnhold på nett. Det skriver Dagens Næringsliv på sine Etter Børs-sider onsdag.

– De omveltningene vi ser nå har vi ikke sett maken til siden Gutenberg og trykkpressen. Den digitale revolusjonen har kommet fort. Bare se hvordan medievanene er forandret siden de første nettavisene kom i 1995, sier Harald Stanghelle, som er styreleder i Norsk Redaktørforening og politisk redaktør i Aftenposten.

Av de 41 prosent som er villige til å betale for nyheter på nett, er det kun en prosent som er villig til å betale en pris på mer enn 200 kroner i måneden. Videre svarer 37 prosent bekreftende på at de leser nyheter daglig på mobiltelefon. Passord-beskyttelse på mobiltelefon er en effektiv stopper for nyheter. 73 prosent av alle nordmenn har egen smarttelefon.