Kjører etter laksetoget

595

Etter å ha vært heller avmålt i sin interesse for lakseaksjene tidligere i år, har DNB Markets nå tatt inn to lakseaksjer blant sine favoritter på Oslo Børs.

DNB Markets ukesportefølje har slett ikke holdt følge med totalindeksen på Oslo Børs. Så langt i år har børsen steget med åtte prosent, mens DNBs ukesportefølje såvidt er i pluss med skarve to prosent opp. Det er ikke tilfredsstillende for den eneste norske storbanken.

I en rapport datert 3. mai, fremhever DNB følgende aksjetickere som sine favoritter på Oslo Børs: BAKKA, BWG, DOLP, TGS, KVAER, OPERA, MING, SALM og GOGL. BAKKA og SALM er bedre kjent som henholdsvis Bakkafrost og SalMar. Begge er kjent for lave produksjonskostnader for laks, og i tillegg er SalMar største aksjonær i Bakkafrost med 25,2 prosent av aksjene.

DNB Markets har tidligere i vinter vært svært så lunken i sin interesse for lakseaksjene på børsen. Hovedforklaringen til dette var at meglerhuset lå inne med relativt lave prisforutsetninger for laks, sammenlignet med konsensus blant fiskeanalytikerne. Denne analysen var ikke akkurat stang-inn, og dermed har mange av meglerhusets mest lojale kunder gått glipp av kursoppgangen i fisk. Ingen andre industrisektorer på Oslo Børs har gjort det skarpere enn fiskeri- og havbruksektoren så langt i 2013.