– Marine Harvest står ikke på agendaen

502

Cermaqs konsernsjef Jon Hindar påpeker at det er Copeinca og ikke Marine Harvest som vil drøftes på Cermaqs generalforsamling 21. mai.

Cermaq-toppene Jon Hindar og Tore Valderhaug møtte pressen under et møte torsdag morgen. Der fremgikk det at Marine Harvests bud på Cermaq har skapt uro før Cermaqs ordinære generalforsamling 21. mai.

– Marine Harvest har sin generalforsamling to dager etter vår, slik at det er en tidslaps hvor en kan risikere at en tar stilling til noe den ene dagen, også går det to dager, og så skjer ikke det du trodde skulle oppnå. Denne saken om tilbudet til Marine Harvest står ikke på agendaen til generalforsamlingen vår, sa Cermaqs konsernsjef Jon Hindar ifølge TDN Finans.

Hindar la til at Cermaqs aksjonærer vil under sin generalforsamling ta stilling til fortrinnsrettsemisjon mot Copeinca.

Marine Harvest har fremskyndet sin generalforsamling til 23. mai, to dager etter Cermaqs. – På det tidspunktet vi har generalforsamling er det mange av forbeholdene (rundt Marine Harvests bud, red. anm.) som ikke er løftet, sa Hindar videre.

Marine Harvest opplyste tirsdag kveld at de har 4,7 prosent av aksjene i Cermaq. -Vi registrerer det, og det er hjertelig velkommen som aksjonær på lik linje med alle andre, sa Cermaqs finansdirektør Tore Valderhaug fiølge TDN Finans.