SEB snur i MHG

477

Etter å ha vært negativ og nøytral til Marine Harvest-aksjen de siste par måneder, snur meglerhuset SEB idag radikalt i sitt syn.

Marine Harvest-aksjen har steget med 18 prosent siste halvannen måned. Dette har skjedd samtidig som SEB har vært negativ eller nøytral til aksjen. Det blir det ikke god butikk av. Torsdag snur det svenskeide meglerhuset i sitt syn på Marine Harvest.

SEB Equity Research oppgraderer Marine Harvest fra hold til kjøp. Kursmålet høynes fra 5,70 til 6,60 kroner. Det fremgår av en oppdatering torsdag ifølge TDN Finans. SEB anslår at Marine Harvest ser en verdi på 130 kroner pr Cermaq-aksje.

Den mulige største synergien tror SEB kanskje er en verdsettelsessynergi, ettersom Marine Harvest-aksjen har blitt handlet til en premie på nesten 50 prosent i snitt sammenlignet med Cermaq de seneste syv årene. SEB mener videre at Marine Harvests green field fôrfasilitet vil passe godt inn i EWOS.

– Selv om det er vanskelig å kvantifisere presist, estimerer vi at Marine Harvest ser verdier inklusive synergier på 130 kroner pr Cermaq-aksje, skriver SEB-analytikerne Peder Strand og Harald Øyen i oppdateringen i følge TDN Finans. I analysen fremgår det også at SEB har oppjustert sitt 2013-estimat på lakseprisen fra 33,50 kroner til 36 kroner. Lakseprisanslaget for 2015 høynes fra 31 til 35 kroner.

SEB et verdiskapingspotensial på rundt to milliarder kroner hvis det foreslåtte Cermaq-budet viser seg å bli vellykket.