First og Pareto støtter Marine Harvest-bud

532

Både Marine Harvest og Cermaq fosser frem på børsen torsdag morgen. Meglerhusene Swedbank First Securities og Pareto Securities er begge tilhengere av Marine Harvests oppkjøpsforsøk.

Ikke uventet stiger Cermaq med 20 prosent, og er sist handlet på 103 kroner torsdag morgen. På en negativ børs støtter finansmarkedet også Marine Harvests bud på Cermaq. Marine Harvest-aksjen er opp tre prosent til ny årsbeste på 6,18 kroner.

First-analytiker Henning Steffenrud mener en sammenslåing av Marine Harvest er «et svært attraktivt alternativ til en sammenslåing av Cermaq og Copeinca».

– På 105 kroner anser vi Cermaq å være en (for) attraktiv fangst for Marine Harvest, skriver han i en morgenmail til sine kunder torsdag. Han peker imidlertid på at dette definitivt ikke er en «done deal», særlig hensyntatt Regjeringens rolle og den avvisende børsmeldingen fra Cermaq-styret i natt. Steffenrud mener de to alternativene vil gi usikkerhet «de neste par måneder», men gjentar, uavhengig av utfallet, sine to kjøps-anbefalinger for begge aksjer.

Aksjeanalytiker Henning Lund i Pareto Securites støtter også budet fra Marine Harvest.

– Vi har kursmål på 88 kroner for CEQ, men det inkluderer en fem prosents rabatt i vår verdsettelse grunnet lavere likviditet enn MHG og risiko i Chile. For MHG har vi en 15 prosents premie grunnet størrelse og likviditet. Hvis MHG lykkes i å kjøpe CEQ, vil verdsettelsen dermed nå 107 kroner per aksje, før synergier, fra sin økning i verdsettelse fra fem prosent rabatt til 15 prosent premie. Potensielle synergier vil komme i tillegg og vi tror det vil være betydelige synergier mellom de to selskapene. Basert på at vi tror MHGs aksjekurs vil øke hvis budet lykkes, og for CEQ tror vi MHG-budet vil øke kursen umiddelbart, selv om MHG vil selge sine CEQ-aksjer hvis budet ikke går gjennom. For Copeinca synes vi MHG-budet er nokså negativt, skriver Lund i en oppdatering.