Plasserte 350 mill euro i konvertible obligasjoner

594

Marine Harvest ligger ikke på latsiden 1. mai. Idag melder selskapet at det har plassert og priset 350 millioner euro i konvertible obligasjoner.

Marine Harvest kunngjør i dag at selskapet har plassert og priset selskapets femårige konvertible obligasjoner med hovedstol på 350 millioner euro, skriver Marine Harvest i en børsmelding.

De usikrede obligasjonene kan konverteres til ordinære aksjer i selskapet. Obligasjonene har en årlig rente på 2,375 prosent som forfaller til betaling to ganger i året på etterskudd, samt en konverteringskurs på 30 prosent over referansekursen.

Referansekursen er satt til NOK 6,00 (sluttkursen på selskapets aksjer på Oslo Børs 30. april 2013). Konverteringskursen er satt til EUR 1,0265 per aksje, hvilket er 30 prosent over referansekursen, basert på en valutakurs på NOK 7,5988 per euro).

Obligasjonene vil bli utstedt og innløst til 100 % av pålydende og vil, med mindre de allerede er blitt innløst, konvertert eller kjøpt og kansellert, forfalle til betaling i 2018. Marine Harvest har rett til å innløse obligasjonene etter ca. tre år dersom verdien på de Marine Harvest-aksjene som
ligger bak én obligasjon på Oslo Børs (omregnet til euro) overskrider, i en bestemt periode, 130 prosent av en obligasjons pålydende.

Obligasjonen vil bli utstedt basert på fullmakt til å utstede konvertible obligasjoner tildelt styret i den ordinære generalforsamlingen 4. juni 2012.

Oppgjør for obligasjonene forventes rundt 8. mai 2013. Obligasjonene vil ikke bli notert per utstedelse, men Marine Harvest kan beslutte å notere obligasjonene på børs på et senere tidspunkt.

Provenyet for Obligasjonene vil bli benyttet til generelle forretningsmessige formål, inkludert mulig refinansiering av noen av Marine Harvest-konsernets lån, utvidelse av konsernets forfallsprofil på gjeld, samt finansiering av det potensielle oppkjøpet av Cermaq ASA som ble kunngjort 30. april 2013 i en egen pressemelding som er tilgjengelig på Selskapets nettside.

Credit Suisse har agert som bookrunner i transaksjonen. DNB Markets, Nordea Markets, Rabobank og ABN AMRO har agert som co-managers.