Tror på børsløft

541

Marine Harvest høster anerkjennende nikk etter å ha lagt frem sine amerikanske børsplaner. – Dersom selskapet lykkes å selge inn historien sin tilstrekkelig i New York, vil dette kunne føre til at aksjekursen får seg et løft, tror Norne-analytiker Anders M. Gjendemsjø.

Marine Harvest tok markedet på sengen, og la frem tallene for første kvartal i går kveld. Selve presentasjonen går som vanlig idag.

– Hovedlinjene var kjent med en EBIT på 482 NOKm og svake tall fra Chile, påpeker aksjeanalytiker Anders M. Gjendemsjø i Norne Securities i en kundemail. Det som ikke var kjent var selskapets langt fremskredne planer om børsnotering i USA. Gjendemsjø er positiv til disse planene, og tror det kan løfte aksjen.

– Marine Harvest har kapitalmarkedsdag i New York 1.mai. Historien om høye laksepriser, notering i USA og vekstambisjoner vil nok bli positivt mottatt i markedet, og vi forventer en positiv kursreaksjon. Dersom selskapet lykkes å selge inn historien sin tilstrekkelig i New York vil dette kunne føre til at aksjekursen får seg et løft etter å ha stanget mot 6 kr over en periode. Vi tror dette vil skje og anbefaler fortsatt kjøp av aksjen med kursmål 6.6 NOK/aksje, skriver Gjendemsjø.