Kronår for Møgster

701

– Vanligvis bruker det ikke å klaffe med både laks og offshore samtidig. Som regel er det ene opp og det andre ned. Men i 2013 hadde vi medvind i begge bransjene, sier Helge Møgster (61), styreleder og storeier i familieselskapet Laco til Dagens Næringsliv.

Laco eier 55 prosent i Austevoll Seafood, som igjen sitter med 62,6 prosent av Lerøy Seafood. Laco er også majoritetseier i rederiet Dof. Helge Møgster eier Laco sammen med sine fire barn, Marianne, Arne, Karoline og Christian Møgster, samt brorens Oles enke, June Drønen Møgster, og hans datter Lill Maren Møgster, 80 prosent av selskapet. De resterende 20 prosentene eies av Helge Møgsters fire søsken.

Totalt omsatte Laco-konsernet for drøyt 22 milliarder kroner i 2013. Overskuddet ble på snaue 2,4 milliarder kroner. Rundt 100 millioner av overskuddet går til eierne, Møgster-familien, som utbytte.

– Det meste av overskuddet lar vi stå igjen for å utvikle selskapene. Det meste av det vi tar ut i utbytte, går tilbake til staten som formuesskatt, sier Møgster til DN.