Hårete mål for Maxmat

776

Mandag besøkte fiskeriminister Elisabeth Aspaker Maxmats anlegg på Rønvikleira. Der ble hun møtt av administrerende direktør Per-Ståle Lundbakk, og Ole Robert Reitan fra hovedaksjonær Rema 1000, melder Avisa Nordland.

Dagligvarekjeden eier 75 prosent av Maxmat.

– Samarbeidet med Rema 1000 har ikke bare gitt oss tilgang til et bredt salgsledd, det har også inspirert oss til å satse tøft, sier Lundbakk til Avisa Nordland.

Nå omsetter Maxmat for 344 millioner kroner i året. Målet en milliard i 2025. Strategien er å øke sortimentet – med hvitfisk, skalldyr og reker.

– Vi vil bygge Europas mest moderne fiskematfabrikk. Målet er å tredoble produksjonen og gjøre det med en tredel av dagens bemanning.

Det vil også kreve en mer stabil tilgang på råvarer. For å sikre det er planene å søke om egne laksekonsesjoner fra 2018 av.

– Lakseprisene svinger svært mye, så mye at vi ikke rekker å tilpasse produksjon eller priser ut i butikk etter de. Derfor ønsker vi å leie laksekonsesjoner av norske myndigheter, der laksen skal gå til egen produksjon.

Ole Robert Reitan fra Rema 1000 støtter planene: – Rema har på mange måter vært på en kvalitetsreise de siste årene. Vi er allerede billigst på mat, nå vil vi også bli blant de beste på kvalitet. Der er Maxmat, vår kyllingproduksjon på Støren og samarbeidet med Bama og Nordfjordkjøtt viktig. Framtidens konkurranse innen varehandelen vil i større og større grad dreie seg om gode merkevarer og ikke å selge akkurat samme vare til lavest mulig pris, sier Reitan til Avisa Nordland.