Deler ut til innsidere

498

Hofseth BioCares styre har i dag vedtatt å forhøye selskapets aksjekapital med 500 000 kroner ved utstedelse av 500 000 nye aksjer til kurs 1 krone per aksje. Emisjonen er rettet mot Roy Håberg (teknisk sjef), Roald Rogne (fabrikksjef), Geir Even Håberg (daglig leder Hofseth International) og Magne Brauten (tidligere Project Manager i Selskapet). Det skriver selskapet i en børsmelding.

Bakgrunnen for emisjonen er å overholde tidligere inngåtte opsjonsavtaler med Roy Håberg, Roald Rogne og Magne Brauten hvoretter tegnerne hadde rett til å få utstedt aksjer til tegningskurs på en krone. I tillegg har selskapet tidligere påtatt seg å foreslå at det gjennomføres en rettet emisjon mot Geir Even Håberg med utstedelse av 100 000 nye aksjer med tegningskurs en krone per aksje på bakgrunn av
aksjelånsavtale med Geir Even Håberg som erstatning for innløsning av 100 000 tildelte opsjoner til Brauten. Selskapet har i samråd med tegnerne ikke ansett det hensiktsmessig å utstede aksjene før nåværende tidspunkt, da dette inntil nå ikke har vært formelt gjennomførbart.

Emisjonen gjøres i medhold av en fullmakt til kapitalforhøyelse gitt til styret av generalforsamlingen 22. mars 2013. Emisjonen innebærer at aksjonærenes fortrinnsrett etter allmennaksjeloven § 10-4 fravikes.

Etter utstedelsen av de nye aksjene, vil Hofseth BioCare ASA ha 98 036 088 utestående stemmer og aksjer.