Banket forventningene

414

SalMar klinket til med et resultat som var hele 15 prosent høyere enn forhåndstipsene.

Driftsresultatet på 485 millioner kroner i første kvartal var tidenes høyeste for Frøyaselskapet. Først og fremst speiler det det best betalte priskvartal siden 1988.

Nordea-analytiker Kolbjørn Giskeødegård liker det han ser.

– Hensyntas hele den norske virksomheten, leverer de en EBIT på 18,90 kroner per kilo, hvorav mer enn 21 kroner i Nord-Norge. Dette er vesentlig bedre enn alle sine sammenlignbare aktører i Norge og selskapet er nå tilbake som «kongen av marginer» i Norge, skriver Giskeødegård i en kundemail torsdag morgen.

– Vi ser også at 40 prosent kontraktsandel som positivt, da det gir en nedsidebeskyttelse til de lavere laksepriser sett nå fra mai av. De opprettholder sin 2014-volumguiding og har ​​også kuttet sin nettogjeld til 1,5 milliarder kroner, hovedsakelig drevet av en sterk kontantstrøm i kvartalet. Vi forventer en positiv markedsreaksjon på 2-4 prosent etter denne svært positive rapporten.

Nordea-analytikeren gjentar sin sterke kjøpsanbefaling med kursmål 120 kroner.

Fullt så begeistret er ikke Sparebank1 Markets’ analytiker Tore A. Tønseth. Han har en avmålt holdning til sektoren, og har en nøytral-anbefaling på SalMar med kursmål 100 kroner.

– Vi regner med å heve våre estimater noe, men sannsynligvis vil holde vår nøytral anbefaling på grunn av vår forsiktige kortsiktig syn på sektoren. Vi tror markedet vil reagere positivt på denne rapporten, kommenterer Tønseth.