Resultatløft for The Scottish Salmon Company

373

The Scottish Salmon Company opplevde resultatfremgang i første kvartal, men nøyde seg med et driftsresultat på 0,68 britiske pund per kilo.

Resultatene for 1. kvartal speiler et sterkt marked, med betydelig økning i både omsetning og lønnsomhet over samme periode i fjor, er en direkte konsekvens av skiftet fra et produksjonsfokus til en mer markedsledet strategi introdusert av den nye administrerende direktør Craig Anderson, skriver The Scottish Salmon Company i en børsmelding.

Inntektene for januar til mars 2014 var 27,7 millioner pund og EBIT 4,1 millioner pund. Med gode biologiske resultater, ble disse resultatene oppnådd på et slaktevolum på 6.004 tonn.

Eksport for kvartalet var opp og representerer 48 prosent av omsetningen i 1. kvartal. Den oversjøiske kundebase er også utvidet i high-end markedet, med en ny kontrakt med den ledende dagligvarekjede i Sveits.

På hjemmemarkedet innebærer avtalen om å levere laks til sushi til en kjede av 48 restauranter og matbutikker, som har bygget sitt omdømme på sunn mat og bærekraft, at SSC forsterker sin markedsposisjon for kvalitet og ferskhet.

SSCs evne til å levere høy kvalitets premium laks konsekvent året rundt er grunnleggende for denne suksessen hjemme og i utlandet, og er et resultat av et pågående kapitalinvesteringsprogram for å balansere produksjonen, innførte driftsforbedringer og å kontinuerlig utvikle alle elementene i verdikjeden.

– SSC er et revitalisert selskap, åpen for business, etablering av nye markeder og går fremover med kvalitetsfisk, til rett størrelse og levert i tide, kommenterer konsernsjef Craig Anderson.

– Etter å ha gjort positive trekk mot balansere produksjonssykluser gjennom organiske
endringer, har vi flyttet vårt fokus. Gjennom en intens prosess av markeds-og kundeengasjement, bygger vi våre kunderelasjoner på solide prinsipper for kunnskap og forståelse for prioriteringer og
krav. Det er å gjøre en reell forskjell. De nye avtaler med og ledende sveitsiske og London-baserte dagligvarekjeder viser det, legger han til.

– For å støtte selskapets nye satsing, styrker vi vår ledergruppe med utadrettet kompetanse som vil støtte våre ambisjoner som et ledende produsent av premium laks for en voksende hjemme- og eksportmarked, sier Anderson.

Investeringer for året som kommer er anslått til rundt 12 millioner pund, mens selskapet har forpliktet seg ytterligere til investeringer for å utvikle leppefiskoppdretteren Ballan Wrasse til bruk i laksemerder som et alternativ til konvensjonelle behandlingsstrategier.

The Scottish Salmon Company PLC, gjennom sin britiske datterselskap Scottish Salmon Company Ltd, er den ledende uavhengige produsent av skotsk laks, noe som gir superior laks til både lokale og internasjonale markeder. Selskapet er engasjert i alle ledd i verdikjeden, fra smoltproduksjon til slakting, foredling og salg, og opererer fra over 60 steder på Hebridene og vestkysten av Skottland. Selskapet sysselsetter over 400 ansatte. SSC produserer i år om lag 25.000 tonn laks årlig, og står for cirka 20 prosent av den skotske produksjon.