Mørke streikeskyer truer

357

Mer enn 1.000 fagorganiserte arbeidere i fiskeindustrien kan bli tatt ut i streik fra onsdag morgen. Flere av landets største laksepakkerier står i fare for å bli lammet.

Streiketrusselen er overhengende etter at det i forrige ble brudd i forhandlingene med mellom fagforeningen Norsk Nærings- og Nytelsesarbeiderforbund (NNN) og Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL) om allmenngjøring av tariffavtalen.

Blant de bedriftene som kan bli tatt ut i streik er Lerøy Midnors fabrikker på Dolmøya og Hestvika, Marine Harvest på Ulvøya og Din bemanningspartner avdeling Knarrlagsund, skriver Hitra-Frøya.

– Forberedelsene skjer nå over hele landet og fiskeribedriftene legger ned arbeidet på onsdag morgen. Våre folk er godt forberedt, streikevestene er fremme og vi er klare for streik, skriver Hans-Johan Dahl, bransjeansvarlig NNN på forbundets nettsider.

Administrerende direktør i Lerøy Midt, Sven Amund Fjeldvær, sier at fabrikkene på Dolmøya og i Hestvika kan bli stengt ved en eventuell streik.

– Brorparten av våre ansatte blir tatt ut i en eventuell streik. Da kan vi vanskelig holde driften i gang i lang tid, sier Fjeldvær.

Han håper det blir enighet i meglingen.

– Jeg er forsiktig optimist. FHL viser ganske stor forhandlingsvilje, og sitter med de fullmaktene de trenger for å komme til en løsning. Så nå kommer det an på motparten. Vi får håpe og tro at vi får det til, sier Fjeldvær til Hitra-Frøya.