Overveldende interesse

362

Marine Harvests salgsavdeling ved hovedkontoret i Bergen har ansatt 30 nye personer – etter å ha mottatt hele 560 jobbsøknader.

Marine Harvest flyttet tidligere i år 50 arbeidsplasser fra salgsavdelingene i Ålesund og Hjelmeland til hovedkontoret i Bergen. Ikke alle de ansatte har flyttet sammen med selskapet. Noen har valgt å takke for seg.

– Fra salgskontorene i Ålesund og Hjelmeland er det til sammen 26 personer som blir med selskapet videre, sier Ola Helge Hjetland til iLaks. Han er kommunikasjonssjef i Marine Harvest.

De som ikke fortsetter i oppdrettselskapet er nå blitt erstattet.

– Vi har opplevd en overveldende interesse for stillingene vi lyste ut. Vi fikk inn hele 560 søknader og har nå ansatt 30 nye personer, forteller Hjetland.

– Første pulje startet i slutten av april. De har vært gjennom fire uker med opplæring, der de blant annet har besøkt fabrikk, terminalen på Gardermoen og vår videreforedlingsvirksomhet i Frankrike.

– Vi er svært glade for den store interessen og for å kunne rekruttere entusiastiske og kunnskapsrike folk til selskapet, sier han.

Marine Harvest har merket seg at bedrifter som Friele og Mohn-konsernet er blitt solgt ut fra byen mellom de syv fjell den siste tiden.

– Det er en rekke gamle, familieeide selskap og banker som flytter ut eller trapper ned sin virksomhet i Bergen. Samtidig styrker vi vår tilstedeværelse. Det gjør at vi merker en økende interesse, sier Hjetland.

Marine Harvests offensive salgssatsing har effektivt støvsugd markedet og satt i gang stolleken i eksportleddet for laks i Vestlandshovedstaden. Etter det iLaks har grunn til å tro, er det flere som har forlatt naboselskapet Lerøy til fordel for Marine Harvest lenger inn i Sandviken. Det vil ikke Hjetland bekrefte eller avkrefte.

iLaks har prøvd, men har ikke lyktes i å få en kommentar til saken fra Lerøy Seafood Groups konsernsjef Henning Beltestad.