Fire døde av bakterier

446

Fire personer er omkommet i Danmark, etter å ha blitt smittet av antibiotikaresistente svinebakterier. Den svenske EU-kandidaten Ebba Busch anmelder nå Danmark til EU-kommisjonen.

– Jeg håper å kunne sette en stopper for griseoppfôringen som Danmark holder på med, sier hun til den svenske avisen Expressen.

Med dette løftes aggresjonsnivået er par nye hakk i det som er blitt kalt den svensk-danske «fleskekrigen». Saken har sin bakgrunn i Danmarks intensive svineproduksjon med antibiotikabruk og høy oppfôringstakt, noe som har sparket i gang høylydt debatt.

Nylig fikk Ica-kjøpmannen Andreas Gunrup stor oppmerksomhet da han fortalte om at han skulle slutte å selge danske svinekjøtt, siden han ville protestere mot de dårlige produksjonsforholdene.

EU-kandidaten Ebba Busch har gjort de danske grisene til sin valgkampsak, og hun planlegger nå å anmelde Danmark for brudd på EU-reglementet.

– Det har blitt så alvorlig at mennesker nå mister sitt liv for at man har tillatt brudd mot EU-reglene, sier hun, og viser til de fire personene som har omkommet i Danmark som følge av antibiotikaresistente bakterier fra griser.