Ivar Holmefjord frikjent

1275

Real Salmon-gründer Ivar Holmefjord er frikjent for tiltalen om økonomisk utroskap, melder Bergens Tidende.

Med doktorgrad i kveiteoppdrett og 20 års erfaring som fiskeforsker hadde Ivar Holmefjord bygget opp et system som beregnet fremtidig biomasse og laksepris basert på faktorer som temperatur i sjøen, yngelutsett, forbruk av fôr og slaktevolum.

Holmefjord tjente i flere år svært godt ved å satse penger på hvilken vei lakseprisene skulle gå, ved handel med laksederivater. Men våren 2011 snudde markedet. I løpet av åtte uker tapte han nær en kvart milliard kroner.

Etter dette gikk Holmefjords selskap, Real Salmon, konkurs. Holmefjord hadde tatt ut penger fra selskapet og ble i fjor tiltalt for økonomisk utroskap. Ifølge tiltalen tok han urettmessig ut til sammen 34,1 millioner kroner fra selskapet.

Nå er han frikjent av Nordhordland Tingrett.

– Jeg er glad for avgjørelsen og føler at det er en grundig og riktig dom. Det har vært en lang prosess, men det er veldig godt at den nå ser ut til å være ferdig, sier Holmefjord til Bergens Tidende.

«Retten finner det på bakgrunn av bevisførselen hevet over rimelig tvil at tiltaltes motiv for uttakene var å forsøke å berge Real Salmon (og seg selv) fra konkurs», skriver tingrettsdommer Elisabet Gjerde i dommen.

Les hele saken på bt.no