I mål i Bjugn

499

Byggefirmaet Reinertsen har nå overlevert fiskefôrfabrikken til Marine Harvest på Valsneset i Bjugn.

Reinertsen Land har vært totalentreprenør på prosjektet, og overleverte fabrikken til byggherre fredag 9. mai. Den 220.000 tonns fôrfabrikken ble levert til rett tid og innenfor budsjett.  

Prosjektet startet med tilbudsgiving medio september 2012 og intensjonsavtale 28. november samme år. Kontrakten har gått fra 2. desember 2012 til 1. mai 2014, totalt 18 måneder inkludert re-kalkyle av hele prosjektet, komplett prosjektering, innkjøp og utførelse, skriver Reinertsen på sine hjemmesider.

Reinertsen har i hovedsak utført «civil»-delen av prosjektet. Det vil si at prosjektet for selskapet har bestått i å lage fundamenter for alle bygg og installasjoner på byggetomten, VA- og el-kabler i bakken, samt veier og utomhusområder. Reinertsen har også bygget hovedprosessbygget som er 40 meter høyt med åtte etasjer (12 000 m2), verkstedbygget, renseanlegget med prosessutstyr, biofilter-betongkonstruksjonen for LNG-anlegget og en 600 m3 stor vanntank. Andre leverandører har levert blant annet prosessutstyr, kai, kontorbygg, siloer, oljetanker, inntaks- og doseringsbygg samt ustyr på kai. Det har vært cirka ti sideentreprenører og leverandører under arbeidet, noe som har medført en kompleks koordinering av byggeplassen under byggetiden og mange krevende grensesnitt i prosjekteringen.

Har du sett filmen Marine Harvest har fått laget av byggeprosessen? Se her: https://www.youtube.com/watch?v=DAD1n5YzhLo