Norsk bronse i Bocuse d’Or Europe

485

Norge kom på tredjeplass i kokkekonkurransen Bocuse d’Or Europe  i Stockholm torsdag. Sverige vant, foran Danmark.

Tidligere vinner av konkurransen, Ørjan Johannessen, måtte nøye seg med tredjeplass ved den internasjonale kokkekonkurransen Bocuse d’Or Europe. Johannesen vant den tilsvarende konkurransen i 2012.

– Det er en seier å komme på pallen. Det betyr at norske kokker er blant de beste i verden. Ørjan er litt skuffet, men satser på en seier i Lyon. Sverige var svært gode, men vi skal ta de igjen neste gang, sa kokk og lagdeltaker Geir Skeie, som selv tok gull i konkurransen i 2009, til NTB.

Hvert lag presenterte en fiskerett med sei, blåskjell og østers og en kjøttrett basert på unggris.

Siden Norge også i år fikk pallplass, vil Johannessen gå videre til kvalifisering i Bocuse d’Or i Lyon. Her vil de 12 beste landslagene konkurrere om gullet.

Ørjan Johannessen, som er fra Austevoll, startet som lærling ved Hotell Neptun i Bergen i 2004, og fikk fagbrev som kokk i 2005. Han har tidligere jobbet for Mathuset Solvold i Sandefjord, Gastronomisk Institutt i Stavanger og Det Norske Kokkelandslaget.