Fredriksen fyller 70

519

Marine Harvests storaksjonær John Fredriksen fyller 70 år på søndag.

I et lengre intervju i Dagens Næringsliv fremgår det at Fredriksen har en «krigskasse» på bortimot 25 milliarder kroner i kontanter – klar for de muligheter som måtte by seg i et fremtidig svakere marked. Formuen er beregnet til nær 100 milliarder kroner i følge Bloomberg.

– Valget mitt er enten å fortsette å jobbe eller selge meg ut. Det siste er egentlig ikke aktuelt. Alternativet med å ha pengene i banken på lave rentenivåer er ikke veldig spennende, sier Fredriksen til DN.

Fredriksen har jobbet i 19 år sammen med forretningspartneren Tor Olav Trøim. I denne perioden har Fredriksen gått fra å være en av mange norske milliardærer, til å bli landets i særklasse rikeste person. Fredriksen og Trøim er ganske forskjellige og har komplementerende kvaliteter.

– Det har fungert bra mellom Tor Olav og meg. Han vil ha vekst hele tiden; jeg har flere ganger satt ned foten. Det er alltid noe vi er uenige om. Det er fordi vi er så forskjellige, men samtidig utfyller vi hverandre. Det er derfor jeg er kommet dit jeg har, forteller Fredriksen.

Han sier videre at det pågår en diskusjon mellom de to om arbeidsfordelingen fremover. Trøim vil konsentrere seg mer om Seadrill, Golar LNG og Marine Harvest, mens Fredriksen vil fortsette å bruke mye tid på shipping.