LNG-selskap roser fôrselskap

479

Sjefen for Barents Naturgass roser fôrselskapene for å velge LNG fremfor olje.

iLaks skrev i går at det ligger an til en tøff nordnorsk kamp om Marine Harvest Fish Feeds nye fabrikk. Selskapet har annonsert etter vertskommune. Den skal ligge et sted mellom Brønnøysund og Skjervøy. Selskapet ønsker tilgang til vindkraft og LNG-anlegg.

Kommuner som ønsker å få Marine Harvest Fish Feed til å bygge en ny fôrfabrikk hos seg, kan kanskje lokke selskapet med gratis LNG-tank?

-Det vil koste 10-15 millioner kroner for en tank på 300 kubikkmeter, opplyser Gudrun Rollefsen, administrerende direktør i Barents Naturgass.

For tiden er det LNG-anlegg i Lødingen, Moskenes og i Bodø.

-Vårt anlegg i Lødingen er på 250 kubikkmeter, i Moskenes har vi et anlegg på 150 kubikkmeter og i Bodø har vi et anlegg på 127 kubikkmeter.

Marine Harvest har ikke kommunisert hvor stort LNG-anlegg de ønsker å bygge, men da Skretting utvidet sin fabrikk på Averøy varslet selskapet at 80 av 120 millioner kilowattimer skal produseres med LNG. Skretting-fabrikken er dobbelt så stor som den Marine Harvest har bygget i Bjugn.

-For å produsere 100 millioner kilowattimer i løpet av ett år (med jevn produksjon) trenger man en tankbil hver dag, opplyser Gudrun Rollefsen til iLaks. En tankbil tar 50 kubikkmeter med LNG.

Hun er begeistret over at Marine Harvest Fish Feed ønsker å bruke LNG. – Dette er en riktig løsning for miljøet, mener hun.

Hammerfestselskapet har hatt en voldsom vekst og rundet 100 millioner kroner i omsetning i fjor, en dobling fra 2012. I 2010 solgte selskapet flytende gass for nær 20 millioner kroner.

Det produseres LNG fire steder i Norge: I Hammerfest, i Risavika ved Stavanger, på Kolsnes og på Kårstø.

Fiskekasseprodusenten Løvold i Bodø tok faktisk i bruk LNG så tidlig som i 2006.