Biomar: -Usikkerheten er større enn normalt

403

Biomar er usikre på hvordan selskapet kommer til å klare seg i en stadig tøffere fôrbransje.

Tidligere i dag varslet selskapet sine aksjonærer at selskapet tjener godt med penger. EBITDA-resultatet er mer enn dobbelt så godt som første kvartal i fjor. Forklaringen er varmere vann langs norskekysten. Biomar har solgt 20.000 tonn mer fôr i første kvartal i år enn i samme kvartal i fjor, men inntektene har ikke fulgt med i samme tempo. Biomar har fått cirka 50 øre mindre per kilo fôr som er solgt i år sammenlignet med samme tid i fjor. Samtidig varsler selskapet aksjonærene at det er tøft i markedet.

I mai starter Marine Harvest prøveproduksjonen ved sin nye fabrikk i Bjugn. Få av de store fôravtalene er inngått for 2014-sesongen, varsler Biomar.

-Da det inntil nå kun er avsluttet forhandlinger om et mindre antall av årets viktigste fôrkontrakter, er det enda for tidlig å konkludere hvordan konkurransesituasjonen på fôrmarkedet i Norge vil utvikle seg i år. Forventningene om utviklingen (..) er beheftet med stor usikkerhet på grunn av uforutsigelige forhold på viktige markeder, som gjør usikkerheten omkring årets resultat større enn normalt, melder selskapet.

Biomar melder ellers at luseproblemet i Chile ikke var så store som forventet. –Det går i riktig retning selv om det enda er mye å gjøre, konkluderer Biomar.

Ved 1330-tiden er Schouw-aksjen opp 0,34 prosent.

Biomar
Tall i mill DKK Q1 2013 Q1 2014
Omsetning 1519,9 1592,8
EBIT -4,8 33,8
EBITDA 31,8 68,9
Res før skatt 1,6 29,2