Norup til Westcoast Seafood

587

Westcoast Seafood har ansatt Claus Norup som ny produktsjef.

Esbjergbedriften Westcoast Seafood styrker med ansettelsen av den erfarne laksetraderen sin kompetanse både på kjøp og salg av sjømat.

– Claus vil både være tilknyttet såvel innkjøp som salg. Claus har arbeidet i bransjen i mer enn 15 år og ha erfaring fra såvel Danmark som utlandet, skriver Westcoast Seafood i et brev som er sendt ut til deres kunder og industrikontakter.

Fiskeforedlingsbedriften på den jyske vestkysten ledes av Ole Holmgaard Jensen. Etter en periode i Hamburg, reiser Norup hjem til Danmark.

– Jeg blir boende i Esbjerg – men har arbeidet her før – for mange år siden var min første jobb i Esbjerg – og fra dengang kjenner jeg Ole Holmgaard, sier Norup til iLaks.

– Etter å ha arbeidet i konserner som blant annet Royal Greenland og et islandsk selskap – hvor jeg arbeidet blant annet med RGs  Brand i røkeridelen med produksjon i både Danmark og Polen – har jeg i flere omganger fått forespørsler fra Ole Holmgaard Jensen fra Westcoast Seafood A/S som har startet et røkeri i Esbjerg om jeg ikke ville «joine» Westcoast Seafood.

– Ole har jeg kjent fra min første jobb i Europa (Arovit) etter fem år i en kinesisk virksomhet, legger han til.

– Det er en interessant utfordring og spennende å arbeide sammen med Ole igjen etter å ha vœrt «skilt i 15 år». Oles erfaring innenfor matvaresikkerhet og teknologi – og mangeårige erfaring er en interessant match mellom en etterhvert «gammel» fiskehandler som meg. Min erfaring i bransjen kombinert med en moderne fabrikk med fokus på kvalitet gir meg en god magefølelse, sier Norup.

Westcoast Seafoods strategi er å vœre kundenes foretrukne leverandør av høykvalitets fiskeprodukter – herunder laks, hellefisk og andre arter av fiskeprodukter.

– Vi tror på at bransjen beveger seg i to retninger; henholdsvis konsolidering med store produksjonselskaper som kan matche detailhandelens behov, men sideløpende vil der være en stigende interesse for lokale høykvalitets produsenter med fokus på den enkelte kundes særlige behov for service og kvalitet, sier Norup til iLaks.