Ser 50 prosent oppside i Bakkafrost

533

Nordea-analytiker Kolbjørn Giskeødegård tror Bakkafrost-aksjen kan gå 50 prosent de neste månedene. Analytikeren tror på rekordinntjening til tross for at det færøyiske selskapet har solgt 40 prosent av laksen til rundt 30 kroner kiloet.

Ingen andre av de aksjene Giskeødegård følger har høyere kursmål i forhold til underliggende aksjekurs enn nettopp den færøyiske oppdretteren Bakkafrost. Det fremgår av Nordeas rykende ferske sektorrapport. Tirsdag formiddag er Bakkafrost omsatt på 70 kroner, etter en nedgang på 2,1 prosent på en rød børsdag.

Giskeødegård argumenterer med at Bakkafrost-aksjen handles til en P/E på kun 5,3 og en EV/EBITDA på 4,3 basert på hans 2014-estimater. Det er radikalt lavere enn hva konsensus’ estimater tilsier. Ifølge Nordea Markets ligger konsensus (snittet av alle analytiker-estimater – red. anm.) på henholdsvis 7,1 og 5,5 for 2014 P/E og EV/EBITDA.

Giskeødegård gir Bakkafrost en «Strong Buy»-anbefaling og setter kursmål på 105 kroner per aksje  i løpet av de neste 12 måneder. Han spår et driftsresultat for året 2013 på 561 millioner kroner, til tross for at Bakkafrost vil selge hele 40 prosent av produksjonen på fastpriskontrakter på rundt 30 kroner kiloet.

Det bør nevnes at Nordea Markets var finansiell rådgiver i forbindelse med børsnoteringen av Bakkafrost ved Oslo Børs 2010. Bakkafrost legger frem sine resultater for første kvartal 2013 den 22. mai.