Cermaq banket forventningene

381

Cermaq leverer idag et driftsresultat som er vesentlig bedre enn meglerhusenes forventninger. Kostnadskutt i Chile og høy prisoppnåelse i Norge er hovedårsakene.

– Q1 EBITDA på 391 millioner kroner kom inn lavere enn våre estimater, men vesentlig bedre enn konsensus, kommenterer Nordea-analytiker Kolbjørn Giskeødegård i kjølvannet av resultatfremleggelsen.

Konsensusestimat blant meglerhusene som har dekning på Cermaq-aksjen var til sammenligning en EBITDA på 340 milloner kroner.

– Kostnad ved not i den viktige Chile regionen er redusert med nærmere to kroner fra fjerde kvartal, noe som lover godt for fremtidens EBIT-utvikling. Norge leverer sterk med en EBIT per kilo nærmere 18 kroner (ventet 16,5 kroner), påpeker Giskeødegård.

Nordea Market har en kjøpsanbefaling med kursmål 83 kroner for Cermaq. Giskeødegård tror Cermaq-aksjen vil få en positiv kursreaksjon idag.

– Fremover øker de guiding for hele året volumer med 5.000 tonn, etter guiding ned etter Q4. Alt i alt, bør vi forvente at markedet kommer til å reagere positivt på rapporten fra åpning i dag.