Novartis stempler ut

538

Den sveitsiske legemiddelkjempen Novartis, som er en viktig leverandør til oppdrettsindustrien, er blitt enig med konkurrenten GSK om et joint venture til 16 milliarder dollar. Samtidig selger Novartis ut sin vaksine- og dyrehelsevirksomhet.

Det er to av verdens største legemiddelselskaper som nå har gått sammen om å opprette et joint venture. Britiske GlaxoSmithKline (GSK) og det sveitsiske konsernet Novartis er enige om å opprette en ny legemiddelvirksomhet, melder CNBC.

Novartis kjøper GSKs onkologiprodukter for 14,5 milliarder dollar, pluss ytterligere 1,5 milliarder dollar betinget av utviklingen. GSK vil i mellomtiden betale 7,1 milliarder dollar pluss royalities for Novartis’ vaksinevirksomhet, med unntak av sin influensavaksiner.

I tillegg vil Novartis selge sin dyrehelsearm for 5,4 milliarder dollar i kontanter til det amerikanske legemiddelselskapet Eli Lilly.

Novartis er engasjert innen norsk fiskeoppdrett gjennom datterselskapet Novartis Aqua Norge. Novartis Aqua Norge er særlig kjent for sine fiskevaksiner, samt produkter for bekjempelse av lakselus.