Ny styreleder i SalmonCamera

618

Årsmøtet i SalmonCamera har valgt Stein Malkenes som ny styrleder etter Frederik W. Mowinckel. Mowinckel fortsetter som styremedlem sammen med Rune Jensen, og får ansvar for oppfølging av kontakter i det internasjonale arbeidet for villaks og sjøørret.

Stein Malkenes har tidligere vært leder i Norges Naturvernforbund og i Norsk Fyrhistorisk Forening og har lang erfaring fra arbeid i frivillige organisasjoner, skriver SalmonCamera i en pressemelding.

”SalmonCamera vil i tiden fremover se på mulighetene for dialog og samarbeid med en rekke aktører som i dag påvirker vill laksefisk negativt. Mange bestander av laks- og sjøørret er nå så hardt presset, at det vil kreve en formidabel kollektiv dugnad fra mange hold, dersom bestandene skal berges” sier Stein Malkenes.

”I lys av den dødelighet man har sett de siste årene, og faren for at 2014 blir et katastrofeår for utvandrende smolt, har vi ikke lenger råd til en eneste merbelastning for allerede mer enn hardt pressede bestander”, sier han.

”SalmonCamera vurderer blant annet å invitere oppdrettsindustrien til dialog om planene for gruvedeponi i Førdefjorden og Repparfjorden.

Oppdrettsindustri og villfiskinteresser har felles ståsted og felles nytte av å stoppe disse deponiplanene”, sier Malkenes.

SalmonCamera kommer dessuten til å øke sin innsats for sjøørreten, og vil ta utgangspunkt i de mange problemstillinger som må rettes opp, for å berge de ulike bestandene.

”En mulighetsarena er det omfattende antallet revisjoner av kraftkonsesjoner som nå er under arbeid, og her ønsker vi å spille inn krav til hvordan fremtidens kraftkonsesjoner bør se ut for å kunne ivareta og redde lokale bestander av vill laks, sjøørret og sjørøye”, avslutter Stein Malkenes.