– Ikke skikket til jobben

518

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) vil bli fylkesmann, og ber om at den blir holdt ledig i tre år til det passer henne å begynne. Det er ikke Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum tilfreds med.

Regjeringen bør sette foten ned for å gjøre fylkesmannen til en retrettstilling som står «på vent» for politikere som skal trappe ned, mener Nettavisens redaktør.

Da søknadsfristen for fylkesmannsembetet i Troms gikk ut 8. april, stod to personer innvalgt til Stortinget på søkerlisten:

  • Øyvind Korsberg (54) fra Fremskrittspartiet og Tromsø.
  • Elisabeth Aspaker (51) fra Høyre og Harstad.

Felles for begge er at de ikke har lov til å begynne i stillingen før sommeren 2017.

Etter min mening er begge uaktuelle. Staten kan ikke vente tre år på å bemanne en seksårig åremålsstilling, skriver Gunnar Stavrum i en blogg i Nettavisen.

I rettferdighetens navn skal det sies at Korsberg og Aspaker ikke har funnet på denne uskikken. Og det er brukt på begge sider av de politiske skillelinjer. Det kanskje verste eksempelet er Arbeiderpartiets Gunnar Berge. Han ble ansatt som direktør for Oljedirektoratet i 1990, men begynte nesten syv år senere fordi han var stortingsrepresentant og senere statsråd, skriver Stavrum.

For hele kommentaren, se denne linken:

https://stavrum.blogg.no/1397545369_tom_jobb.html