Går mot strømmen

432

Marine Harvest-kursen noterer seg for en saftig kursstigning i kjølvannet av dagens resultatfremleggelse. Pareto Securities tror det kommer ytterligere fire kroner i utbytte fra selskapet.

Marine Harvest-aksjen klatrer 3,7 prosent på en børs i nøytralt terreng mandag morgen. Den store «take-away» for aksjeanalytikerne idag er Marine Harvests hissige utbytteutbetaling på fem kroner per aksje. Det er ventet at selskapets mange utbytteglade amerikanske aksjonærer vil være særlig fornøyde med det aggressive utbytteforslaget.

På dagens aksjekurs betyr det en utbytteyield på rause 13 prosent. Det er en vesentlig bedre enn bankrenten. Totalt sett betyr ni kroner per aksje et samlet utbytte på 3,7 milliarder kroner.

Motivert av dagens utbyttefest, setter Pareto Securities sitt samlede 2014-utbytteanslag til ni kroner per aksje. Meglerhuset øker også sitt anslag for Marine Harvests totale slaktevolum for 2014 – med 11.000 tonn. Det fremgår av en aksjeoppdatering mandag.

Marine Harvest har merket de milde sjøtemperaturene og opplever god tilvekst. Ikke uventet signaliseres i dagens børsmelding at de forventer høyere slaktevolum enn de tidligere guidede 405.000 tonn laks.

Pareto-analytiker Henning Lund jekker også opp sitt estimat for resultat per aksje – fra 8,57 til 8,58 kroner. Det betyr, med dagens aksjekurs, at Marine Harvest handles på en 2014 P/E 8,1, ifølge Paretos estimater.