Milliardutbytte trekker opp

370

Marine Harvest la idag frem et driftsresultat på linje med forventningene, men overrasket med aggressivt utbytte. Over to milliarder kroner skal utbetales til aksjonærene.

Mens Marine Harvest tidligere har guidet et slaktevolum på 80.000 tonn for årets tre første måneder, la selskapet frem et slaktevolum på 92.000 tonn mandag.

– Høye volumer, men også høye kostnader ga et driftsresultat på linje med konsensus, skriver Swedbank i en oppdatering mandag morgen. Marine Harvest signaliserer en økning i det guidede slaktevolumet for hele 2014.

– Til tross for høyere volumer enn våre estimater, hemmes den operasjonelle EBIT av fortsatt høyt kostnadsnivå i Norge i første kvartal, særlig i Norge. EBIT/kilo var lavere enn forventet i Norge og Skottland, på linje med forventningene i Chile og sterkere enn ventet i Canada. Foredling antas å ha svake marginer, men detaljer er ikke oppgitt.

– Det sterke Q1 utbytte på fem kroner per aksje var høyere enn både våre og konsensus’ forventninger, heter det i kundenotatet fra Swedbank.

Med Marine Harvests vel 410 millioner aksjer, blir det et samlet cashutbytte på anselige 2.052 millioner kroner.

Også Norne Securities har merket seg det store utbyttet, og fremhever dette som positivt for aksjen.

– Alt i alt en positiv oppdatering, og jeg forventer kursoppgang, kommenterer analysesjef Anders M. Gjendemsjø i Norne Securities.