Her er listen over nye konsesjoner

1455

Faggruppen for tildeling av grønne konsesjoner til oppdrett av laks, ørret og regnbueørret 2013 har behandlet ferdig søknadene i gruppe A (Finnmark og Troms). Her er listen over alle de 20 konsesjonene.

Vedtak om tilsegn og avslag er sendt alle søkere, opplyser Fiskeridirektoratet fredag ettermiddag.

Inntil ti konsesjoner på 945 tonn maksimalt tillatt biomasse kan tildeles i hvert av fylkene Finnmark og Troms. Fem av konsesjonene i hvert fylke er reservert mindre aktører (ett til og med 19 konsesjoner).

Faggruppen har fattet vedtak om tilsegn til ti konsesjoner i Finnmark og ti i Troms. Til sammen var det 59 søknader i gruppen, 22 i Finnmark og 37 i Troms. I Finnmark var der ikke mindre aktører som søkte. De ti konsesjonene er tildelt tre ulike søkere.

I Troms var det åtte mindre aktører med til sammen 15 søknader. De fem konsesjoner som er tildelt mindre aktører er fordelt på fire søkere. De andre fem konsesjonene i Troms er fordelt på tre ulike søkere.

Du finner oversikt over hvem som har fått tilsegn og avslag her:

 

Endelig tilsegn blir gitt når eventuelle klagesaker er endelig avgjort i forvaltningen.

Faggruppen ferdigstiller nå som før opplyst vedtak om tilsegn og avslag i gruppe B. Disse blir sendt ut innen slutten av april. Deretter går en videre i vurderingen av søknadene i gruppe C.