Kjøper ROV-selskap

673

Norsk Fisketransport-eier Namsos Trafikkselskap (NTS) kjøper aksjemajoriteten i oppdrettserviceselskapet KB Dykk.

Namsos Trafikkselskap (NTS) har i dag inngått intensjonsavtale om kjøp av 50,1 prosent av KB Dykk AS gjennom en rettet emisjon mot NTS på 8,5 millioner kroner. Resterende aksjer eies av gründerne Kaare-Bjørn og Ola Krystad.

KB Dykk er lokalisert i Rørvik i Nord-Trøndelag og ble etablert i 2006. Selskapet har opplevd sterk vekst siden etablering, og opererer i dag fire servicefartøyer. Selskapet tilbyr ulike servicetjenester til havbruksnæringa, deriblant fortøyningsarbeid, avlusing, notspyling, ROV-operasjoner samt dykking.

Selskapets omsatte i 2013 for 15,9 millioner kroner og oppnådde et EBITDA-resultat på 5,2 millioner kroner. Kundene er i hovedsak ledende oppdrettere i Ytre Namdal.

Selskapet opplever sterk etterspørsel samtidig som selskapet har ambisiøse vekstplaner. NTS-konsernets involvering i KB Dykk AS skal være med å understøtte denne veksten.

NTS-konsernet har allerede en sterk forankring i havbruksnæringa gjennom eierskapet i Norsk Fisketransport Holding. Engasjementet i KB Dykk AS er en forsterkning og komplementering av fokuset rettet mot servicetjenester til havbruksnæringa.

Transaksjonen er forbeholdt blant annet endelig selskapsgjennomgang, og ventes gjennomført innen 31. mai 2014.