Malek går inn i Hofseth

573

Bioteknologiselskapet Hofseth BioCare melder i dag å ha gjort en emisjon på 90 millioner kroner. Halvparten av emisjonen gikk til Morpol-gründer Jerzy Malek.

Emisjonen på 20 millioner aksjer ble satt til 4,50 kroner per aksje. Plasseringen utgjør 25,8 prosent av selskapets egenkapital. Provenyet fra emisjonen vil brukes til markeds- og salgsaktiviteter, samt nedbetaling av kortsiktig gjeld og arbeidskapital, skriver selskapet i en børsmelding.

Ti millioner av de nye aksjene ble tegnet av eksisterende aksjonærer og enkelte av Hofseths viktigste leverandører. De ​​resterende ti millioner nye aksjer ble tegnet av Codfarmers AS hvis eier Jerzy Malek, er grunnleggeren av Morpol.

– Vi er beæret over å ha Jerzy Malek om bord som en ny stor aksjonær i Hofseth BioCare og setter pris på den erfaring og kompetanse han representerer som en av de ledende entreprenører i oppdrettsnæringen. Med riktig kompetanse og den finansielle plattformen på plass, passerer vi en milepæl for å gi bedre marginer til norsk sjømatindustri ved å utnytte hele fisken og HBC er kjernen av bærekraftig havbruk, sier Jon Olav Ødegård, administrerende direktør i Hofseth BioCare i en kommentar.

Meglerhusene Carnegie og Swedbank Norway var ansvarlige for plasseringen.