Langt til toppen

367

Etter en slapp seinvinter er det nå dannet et gap på nær 30 kroner opp til Nordea Markets’ kursmål for Marine Harvest. Men analytiker Kolbjørn Giskeødegård opprettholder aksjen som sin sektorfavoritt.

Marine Harvest er torsdag formiddag omsatt på 67,90 kroner. Det gir en oppside på 42 prosent til Nordeas kursmål på 96 kroner. Nordea Markets er med det blant de meglerhus med høyest kursmål på laksekjempen. Kun SEB og Norne Securities ligger høye, sistnevnte med 100,50 kroner per aksje.

I en preview-rapport sendt ut til Nordeas kunder torsdag morgen, mener Giskeødegård at aksjen er betydelig undervurdert og attraktiv.

– Basert på våre nåværende estimater, opprettholder vi vårt kursmål på 96 kroner og gjentar vår sterke kjøpsanbefaling, skriver han, og gjentar at Marine Harvest er hans «top pick» i sektoren.

Kolbjørn Giskeødegård spår et rekordhøyt driftsresultat (EBIT) på 5,1 milliarder kroner for Marine Harvest i 2014. Han estimerer et utbytte på 7,25 kroner per aksje for aksjonærene i selskapet, noe som gir en direkteavkastning på rause 10,7 prosent.